Case Study: Samen alleen

In 2021 zijn we gevraagd om de nieuwe website van samen alleen te ontwerpen. Door te luisteren naar de wens van de klant over gebruiksvriendelijkheid en een nieuwe huisstijl. hebben we deze website uiteindelijk kunnen realiseren.

Telefoon

Desktop

Telefoon

Desktop

Wat is samen alleen?

Samen alleen is een vereniging voor jonge christelijke weduwe en weduwnaars tot 60 jaar. Ze willen een vereniging zijn voor mensen die na het overlijden van hun partner steun zoeken bij mensen in dezelfde leeftijdsfase die hetzelfde mee hebben gemaakt.

Vernieuwing van hun website

Samen alleen kwam naar ons toe met de vraag of dat we een nieuwe website voor hen wilden ontwikkelen. Hierbij was de vraag of dat alle functies van de huidige website behouden konden worden en dat alleen het ontwerp van de website aangepast kon worden. Daarbij kwam kijken dat ze een beperkt budget hebben voor het ontwikkelen van een nieuwe website. Ze werkten op dat moment met een website die al enkele jaren oud was en niet meer de doelgroep aansprak waarvoor ze opgericht waren. Het was tijd voor vernieuwing.

Hoe hebben we deze website aangepakt?

We zijn in gesprek gegaan met Samen alleen over welke richting ze op wilden en welke kleuren ze daar graag bij wilde gebruiken. Vanuit wat materiaal dat we aangeleverd hadden gekregen hebben we de kleuren en de stijl bepaald van de website. Dit moest symbolisch zijn voor waar de vereniging voor staat en wat het wilt uitstralen. Doordat ze een beperkt budget hadden moesten we creatief omgaan met het ontwikkelen van de website en hebben we innovatieve middelen gebruikt om dit te bereiken. Hiervoor hebben we een gedeelte van de oude website gebruikt om de nieuwe daarin te verwerken.

Omdat de nieuwe website dezelfde functionaliteiten moest hebben als de oude website hebben we moeten zoeken naar de beste mogelijkheden om dit te doen. We zijn gaan kijken naar mogelijkheden voor verbeterde plug-ins omdat, sommige van de huidige plug-ins ook verouderd waren. Andere plugins waren nog wel goed te gebruiken en die hebben we op een betere manier geïntegreerd in de website.

Een frisse nieuwe website voor de juiste gebruiker

Nadat we de website hadden afgeleverd zijn we nog 2 maanden betrokken geweest bij de website om nog een aantal wensen van de klant aan te passen en om uit te leggen hoe de nieuwe website werkt. Bij het afleveren van de website zijn we niet gestopt totdat de klant tevreden was.

LH Webdesign is net zolang door gegaan totdat alles werkte zoals we het wilde. Bij elke vraag die we hadden gaven ze snel antwoord totdat er uiteindelijk een goed resultaat stond. De samenwerking met LH Webdesign waardeer ik met een 9.
– Lia v. Hemert

×

Hallo!

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over onze diensten, maar als je andere vragen hebt helpen we je ook gewoon!

×