UX Webdesign: Alles wat je erover moet weten

UX Webdesign is constant in ontwikkeling. Wat een aantal jaren geleden werkte, werkt nu misschien niet meer. Een artikel in de New York Times gaf aan dat de aandachtsspanne van mensen op het internet wordt steeds korter wordt. Naar hun zeggen zelfs korter dan de aandachtsspanne van een goudvis!

27 december 2022

Nu is dat artikel inmiddels allang ontkracht, maar het feit blijft wel dat het belangrijk is om de aandacht van je bezoeker er goed bij te houden. Een belangrijke manier om dit te doen is om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van je website. In deze blog leggen we alles over uit over hoe je de UX van jouw website kunt verbeteren.

UX Webdesign: Wat is het precies?

UX staat voor User Experience. Met andere woorden, het kijkt vooral naar de gebruiksvriendelijkheid van een website en de mate van plezier die bezoekers eraan beleven. Het speelt in op de algehele ervaring van gebruikers op een website en probeert deze te verbeteren.

Waar bestaat UX Webdesign uit?

UX webdesign draait vooral om communicatie met de gebruiker. Het design moet namelijk constant daar op aangepast worden. Daarnaast bestaat het uit een aantal praktische zaken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het creëren van een logisch en intuïtief design
  • Het creëren van een logische menustructuur
  • Het onderzoeken van de concurrentie
  • A/B testing
  • Usability testing

Tips voor een betere UX

Hoe kun je de UX van jouw website verbeteren? Daarvoor zijn een aantal tips. Doe bijvoorbeeld eens inspiratie op bij de design standaard van Google. Google heeft er een sport van gemaakt hun design zo intuïtief mogelijk te maken. Een groot deel van hun bevindingen delen ze in de Material Design standaard. Doe er je voordeel mee!

Een andere tip is om in gesprek te gaan met jouw gebruiker. Vraag ze eens waar ze naar op zoek zijn of wat ze belangrijk vinden in een website. Op basis van die antwoorden kun jij je website verder doorontwikkelen.

De laatste en misschien wel de belangrijkste tip is om veel te testen. Laat eens iemand uit jouw doelgroep door jouw website heen klikken en vraag ze om feedback. Het kan even pittig zijn, zeker als je de website zelf ontworpen hebt, maar dit is hele waardevolle informatie. Het kan namelijk blinde vlekken weghalen en zo de UX van jouw website flink verhogen!

Wil je meer tips over UX webdesign of wil je dat wij een kijkje nemen naar hoe de gebruiksvriendelijkheid van jouw website verhoogd kan worden? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder.

×

Hallo!

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over onze diensten, maar als je andere vragen hebt helpen we je ook gewoon!

×